Hovězí burritos s fazolemi

Jak atraktivně využít bio hovězí mleté maso? Inspiraci přináší tradiční mexické burritos, tortilla naplněná šťavnatou masovou směsí s fazolemi. Skvělý mix chutí a vůní.

Burrito je jídlo typické pro mexickou kuchyni. V základu se jedná o pšeničnou tortillu s masovou náplní, která se může ještě krátce zapéct v troubě.

Náplň a obloha může být pokaždé jiná podle toho, co od jídla očekáváte a jak velkou tortillu máte. Pokud chcete burrito bohatě naplnit a přidat i zeleninu a trochu rýže, je třeba koupit větší tortillu.

V tomto receptu mi burrito posloužilo jako inspirace, směs jsem si přizpůsobila tak, aby mi vyhovovala. Do tortilly jsem nedávala čerstvá rajčata, ale nechala jsem je provařit s masovou směsí.

 Ingredience na 2 porce

  • 250 g bio mletého hovězího masa
  • 200 g čerstvých zralých rajčat
  • 100 g červených nebo černých fazolí
  • Na dochucení sladká paprika, mletý kmín, sůl, pepř, pro pikantní chuť chilli
  • Hrstka čerstvých zelených bylinek dle chuti (koriandr, hladkolistá petržel atd.)
  • Olivový olej
  • Cibule
  • 2 stroužky česneku

Postup

  1. Na olivovém oleji orestuji cibuli do zlatova. Přidám česnek, koření a krátce promíchám. Asi minutu. Přidám maso a restuji, až je maso na pánvi zcela propečené. Osolím, opepřím.
  2. Přidám na drobno posekaná čerstvá rajčata a 15 minut provařím bez pokličky, aby se odpařila tekutina. Ke konci vmíchám uvařené fazole a nasekané zelené bylinky. Směs nechám chvíli vychladnout, “zatuhnout”.
  3. Doprostřed tortilly rozprostřu pruh směsi a zahnu shora a zespodu a sroluji. Tortillu je možné uprostřed rozkrojit a hned jíst, nebo ji nechat v celku a ještě krátce zapéct v troubě.

Pokud se buritto podává jako syté hlavní jídlo, na talíři se doplňuje např. o čerstvou zeleninu, salsu, zakysanou smetanu či quacamole nebo různé druhy rýže.

> ☝️Zkuste burrito zkombinovat s touto pečenou mexickou rýží. Je na přípravu jednoduchá.🐭

Pokud je náplň dostatečně kompaktní a tuhá, může se tortilla zabalit do alobalu a využít jako jídlo s sebou.👍

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Sdílet recept

Facebook
x.com
Pinterest

Ať už Vám neunikne ani jeden recept a tip:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Krémové noky v dýňové omáčce

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je...
Křupavý květák ve vinném těstíčku

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a...
Párování jídla a vína losos

Jídlo & víno: Losos v krémové toskánské omáčce

Nakládaná sušená rajčata v kombinaci s bílým vínem a smetanou vytvoří jedinečnou chuť. Jednoduché jídlo...

reklama google