Jemná cizrnová pomazánka – vhodná pro děti

Varianta cizrnové pomazánky, která by měla díky své jemné chuti projít i u menších dětí.

Pro sebe ráda připravuji tradiční pomazánku z cizrny “hummus”. Chutě, které na ní dospělí ocení, ale malé děti nadchnout nemusí… Proto jsem pro ně připravila tuto jednoduchou pomazánku, která je ale zároveň výživná. Na jemno nakrájená okurka v pomazánce hezky křupe a dodá jí svěžest.

Okurka ale obsahuje velké množství vody, kterou brzy začne pouštět, proto je dobré toto zeleninové vytunění použít ve chvíli, kdy se dílo chystáte rovnou sníst 🙂

Budete potřebovat

  • 100 g uvařené cizrny
  • 1 kostičku přírodního sýra typu gervais (cca 100 g)
  • 1 lžíci řepkového oleje lisovaného za studena
  • 2 lžíce sušených pšeničných klíčků
  • 10cm kousek okurky nakrájený na malé kostičky (dle chuti)
  • Na dochucení sůl, citronová šťáva

Postup

  1. Uvařenou cizrnu rozmixujte spolu se žervé a lžící oleje na pastu.
  2. Dochuťte pomocí soli a citronové šťávy.
  3. Smíchejte se sušenými pšeničnými klíčky, nakonec lehce vmíchejte na drobno nakrájenou a lehce vody zbavenou okurku.
  4. Ihned mažte na chleba nebo opečené tousty.

TIP

  • Pokud chcete pomazánku uchovávat do druhého dne, tak místo okurky použijte jinou zeleninu, třeba orestovanou cuketu. Nebude pak pouštět vodu a pomazánka bude dobrá i druhý den.
  • Další variantou je připravit jen základní pastu z cizrny a žervé a zeleninou obložit až při podávání.
  • Cizrnu si sama vařím doma, je to jednoduché a levné, pro rychlou potřebu lze však mít doma v zásobě hotovou konzervovanou cizrnu, kterou seženete v supermarketech i zdravých výživách.

Pomazánka u nás doma prošla jak u malých, tak velkých. Namazala jsem ji na opečený toust.

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Sdílet recept

Facebook
x.com
Pinterest

Ať už Vám neunikne ani jeden recept a tip:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Krémové noky v dýňové omáčce

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je...
Křupavý květák ve vinném těstíčku

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a...
Párování jídla a vína losos

Jídlo & víno: Losos v krémové toskánské omáčce

Nakládaná sušená rajčata v kombinaci s bílým vínem a smetanou vytvoří jedinečnou chuť. Jednoduché jídlo...

reklama google