Křupavé kapustové karbanátky

Různé zeleninové placičky či karbanátky, to je moje gusto :) Tentokrát jsem se pustila do kapustových karbanátků, které se velice povedly. Tady máte recept :)

Různé zeleninové placičky či karbanátky, to je moje gusto 🙂 Tentokrát jsem se pustila do kapustových karbanátků, které se velice povedly. Tady máte recept 🙂

Na 4 – 5 porcí budete potřebovat

  • 1 středně velkou kapustu
  • 2 vejce
  • 2 housky namočené v mléce (cca 120 ml)
  • sůl, mletý pepř, popř. koření dle chuti (např. římský kmín)
  • 1 velkou cibuli (nakrájenou na kostičky a osmahnutou)
  • Strouhanku na zahuštění směsi (množství dle potřeby, cca 100g)
  • Olej na smažení

Postup

  1. Kapustu zbavte zvadlých listů, dále rozeberte a vložte do vařící osolené vody. Uvařte doměkka a nechte okapat.
  2. Následně kapustu nadrobno rozsekejte, přidejte vejce, housky namočené v mléce a osmahnutou cibulku.
  3. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Směs pořádně propracujte, jde to nejlépe rukama 🙂
  5. Nakonec přidejte tolik strouhanky, aby se ze směsi daly vytvarovat karbanátky.
  6. Osmažte je dozlatova a podávejte s bramborovou kaší nebo s brambory a zeleninovým salátem.

Aby se vám opravdu povedly…

Jestli jsem se v kuchyni s něčím natrápila, tak to byly různé zeleninové placičky – cuketové, květákové, bramborové. V první řadě jde o to mít správnou konzistenci těsta. Jakmile bude těsto na různé zeleninové placičky či karbanátky příliš rozbředlé, tak se s nimi nebude dát pracovat, budou se trhat a podobně. Do kapustových karbanátku tedy na závěr přidejte tolik strouhanky, abyste z těsta mohli úplně v pohodě v ruce „uhňácat“ krásné karbanátky. Trochu se vám na ruce samozřejmě lepit budou, půjdou dát ale bez problémů na pánev a budou se skvěle obracet.

TIP

Karbanátky můžete usmažit více „na placato“, vložit je spolu s čerstvou zeleninou mezi housku a mít kapustový hamburger. Sama se teď tomu názvu směju 🙂

Přeji, ať se vám povedou a dobrou chuť 🙂

Kamila Metzová

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Sdílet recept

Facebook
x.com
Pinterest

Ať už Vám neunikne ani jeden recept a tip:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Krémové noky v dýňové omáčce

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je...
Křupavý květák ve vinném těstíčku

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a...
Párování jídla a vína losos

Jídlo & víno: Losos v krémové toskánské omáčce

Nakládaná sušená rajčata v kombinaci s bílým vínem a smetanou vytvoří jedinečnou chuť. Jednoduché jídlo...

reklama google