Kukuřičné špagety se sušenými rajčaty, česnekem a italským tvrdým sýrem

Rychlé těstoviny, tentokrát v podobě špaget bez lepku. Během chvíle máte talíř plný výrazných chutí. Orestovaný česnek, intenzivní sušená rajčata a vyzrálý Grana padano spolu hrají perfektně dohromady.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Na začátku tohoto receptu pár vět ke dvěma ingrediencím.

První jsou kukuřičné špagety, které se vyrábí z kukuřičné mouky. Od každého výrobce však špagety chutnají jinak a mají i trochu jinou konzistenci. Mně třeba vyhovují bezlepkové kukuřičné špagety Sam Mills. Jsou příjemně vláčné, přitom zůstanou pevné na skus. Doporučuji vyzkoušet klidně 3 značky a najít si “ty své”.🙂

Druhou surovinou jsou sušená rajčata. Nemyslím sušená rajčata nakládaná v oleji, ale opravdu suchá sušená rajčata.🙂 Zvykla jsem si mít je v zásobách, protože jsou přirozeně trvanlivé a dodají jedinečnou chuť těstovinám, dipům, zvýrazní cizrnový hummus, nebo z nich lze vyrobit pesto. 👍

Důležité je spařit sušená rajčata před použitím vroucí vodou a nechat je nabobtnat. Pak už se jen nasekají a pohodlně přidávají do jídel dle potřeby.

Ingredience

  • Kukuřičné špagety
  • Sušená rajčata
  • Stroužky česneku na plátky
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř
  • Zelené bylinky dle sezóny a chuti
  • Tvrdý italský sýr (např. Grana Padano)

Postup

  1. Kukuřičné špagety uvařím v osolené vodě podle doporučení výrobce. Od některých značek je třeba špagety vařit o něco déle.
  2. Sušená rajčata spařím horkou vodou a nechám je nabobtnat. Jejich chuť je intenzivní, proto stačí na porci 2 až 3 rajčata, dle jejich velikosti.
  3. Stroužky česneku nakrájím na plátky a na mírném stupni je orestuji na dostatečném množství olivového oleje až chytnou barvu. Nesmí zhnědnout a spálit se.
  4. Přidám nasekaná rajčata, promíchám a krátce prohřeju. Do pánve dám uvařené těstoviny. Ideální je, když jsou ještě trochu mokré.
  5. Vsypu nasekané zelené bylinky. Může to být bazalka nebo petržel nebo jiný druh italských bylinek jako oregano či saturejka. Pánev odstavím ze zdroje tepla a na těstoviny nastrouhám na jemno vyzrálý tvrdý sýr. Promíchám a dávám na talíř. Hotovo!

TIP

Pokud chcete mít v jídle více bílkovin a méně tuku, část tučného tvrdého sýra nahraďte natrhanou mozzarellou light.

> ☝️Další extra rychlý recept se sušenými rajčaty? Vyzkoušejte vaječnou omeletu s ricottou a sušenými nakládanými rajčaty.🙂

Ať vám recepty se sušenými rajčaty chutnají!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky