Špagety s mozzarellou, rajčaty a rukolou

Jednoduchý recept na voňavé špagety plné zdravých a kvalitních ingrediencí. Orestovaný česnek, zralá rajčátka, výrazná rukola a lahodná mozzarella jsou zárukou povedeného jídla.

 Ingredience na 2 porce

  • cca 200 g suchých špaget (bezvaječné semolinové)
  • 60 g rukoly
  • 120 g mozzarelly (použila jsem minimozzarellu “kuličky”)
  • 1 menší balení malých rajčat (cherry, datlová, keříková, cca 200 až 250 g)
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej, sůl, pepř
  • Na ozdobu může být na jemno nastrouhaný parmezán (nebo podobný sýr jako Grana Padano, Gran Moravia atd.)

 Postup

  1. Dám vařit dostatečné množství vody na špagety a mezitím si připravím další ingredience. Oloupu stroužky česneku a nakrájím je na plátky. Rajčata omyju a překrojím na půlky nebo čtvrtky podle jejich velikosti. Rukolu opláchnu vodou a překrájím na menší kusy.
  2. Špagety dám vařit do dostatečně osolené vody podle návodu tak, aby zůstaly pevné na skus. Nesmí se rozvařit. Do pánve naliju olivový olej. U tohoto receptu nešetřím. Když je olej zahřátý, pozvolna na něm nechám rozvonět plátky česneku. Ty se nesmí spálit ani nesmí zhnědnout, jinak by česnek zhořkl. Vsypu rajčata a opět restuji, až se trochu opečou a povolí. Stačí pár minut. Osolím, opepřím dle chuti. Přihodím rukolu a už nerestuji. Nechám ji v horké pánvi jen zavadnout.
  3. Do pánve dám právě uvařené špagety, ty mohou zůstat klidně trochu “mokré”. Promíchám.
  4. Úplně na závěr přidám kousky minimozzarelly nebo nakrájenou tradiční mozzarellu. Plotna už nehřeje. Není cílem, aby se mozzarella roztekla. Stačí, když se prohřeje a jen příjemně povolí.
  5. Na talíři doladím pepřem a zakápnu olivovým olejem. Hotovo!

> ☝️Co zkusit špagety zase úplně jinak? Doporučuji vyzkoušet tyto celozrnné špagety s uzeným lososem.🙂

Ať se vám špagety povedou! 🙂

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Sdílet recept

Facebook
x.com
Pinterest

Ať už Vám neunikne ani jeden recept a tip:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Krémové noky v dýňové omáčce

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je...
Křupavý květák ve vinném těstíčku

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a...
Párování jídla a vína losos

Jídlo & víno: Losos v krémové toskánské omáčce

Nakládaná sušená rajčata v kombinaci s bílým vínem a smetanou vytvoří jedinečnou chuť. Jednoduché jídlo...

reklama google