Topinky plněné sýrem z toustovače

Opéct se dá v podstatě jakékoliv pečivo, ale topinky z klasického pšenično-žitného kváskového chleba jsou jen jedny. A dají se připravit nejen v topinkovači.

Topinky, to je moje slabost. Ráda si opékám chleba. Občas ho opékám na pánvi na kostičky, které přidávám do krémových zeleninových polévek a salátů, jindy vytáhnu topinkovač a dělám klasické topinky “na sucho”, které pak potřu máslem nebo pokapu olivovým olejem, případně pomažu nějakou česnekovou pomazánkou.

Jsem ale bohužel přesně ten typ, co nevydrží na místě. A stát u topinkovače a hlídat, jestli jsem to nenastavila náhodou na moc? To mi není přirozené. Zatímco se peče topinka, tak jsem schopná napsat email, do toho pověsit prádlo, přečíst kousek knížky nebo vymýšlet těsto na moučník. Takže se mi logicky často stane, že mě probere až uhelný smrad.

Naštěstí jsem objevila to, že si lze topinku udělat v toustovači, kde se tak snadno nespálí … Navíc není na okrajích tak tvrdá a sýr je uvnitř rovnou krásně rozteklý …

Budete potřebovat

  • Krajíce kváskového pšenično-žitného chleba
  • Máslo
  • Plátky tvrdého sýra (Eidam, ementál, gouda)
  • Čerstvou zeleninu jako oblohu, sůl, pepř, olivový olej na pokapání

Postup

Vezměte dva krajíce chleba. Jeden namažte decentně máslem, druhý obložte sýrem a spojte. Dejte zapéct do toustovače. Na talíři doplňte o různé druhy zeleniny, které jsou zdrojem vlákniny a antioxidantů. Čím více barev, tím lépe.

Výsledkem je opečený křupavý chléb s lahodným horkým sýrem uvnitř… Rozhodně lepší než klasické trvanlivé tousty z bílé mouky, které většinou obsahují zbytečná aditiva.

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Sdílet recept

Facebook
x.com
Pinterest

Ať už Vám neunikne ani jeden recept a tip:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Krémové noky v dýňové omáčce

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je...
Křupavý květák ve vinném těstíčku

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a...
Párování jídla a vína losos

Jídlo & víno: Losos v krémové toskánské omáčce

Nakládaná sušená rajčata v kombinaci s bílým vínem a smetanou vytvoří jedinečnou chuť. Jednoduché jídlo...

reklama google