Rajčata po italsku pečená v troubě – na slané koláče, omelety, pizzu, do sendvičů i lasagní

Bezpracná a jednoduchá úprava rajčat, kterou si oblíbíte. Upečené plátky pečených rajčat podle Italů využijete ke snídani k vaječné omeletě, jako ozdobu na slaný koláč quiche nebo do sendvičů.

Tento recept je ukázkou toho, jak malá změna při práci se surovinou zajistí jiný výsledek.

Výhodou této přípravy je, že máte plátky rajčat v troubě během pár minut a už se o nic nestaráte.🙂

Do některých receptů nejsou syrová rajčata ideální, protože se spíše uvaří a pouští vodu. Výsledek je chuťově úplně jiný, když použijete předem upečené plátky rajčat.🙂

Co tedy s pečenými plátky rajčat dál?

 Ingredience

  • Větší masitá rajčata
  • Olivový olej
  • Sušené bylinky

 Postup

  1. Rajčata omyju a nakrájím na stejné plátky silné asi 5 až 7 mm.
  2. Plátky rajčat vyskládám buď na nepřilnavý plech vytřený olivovým olejem nebo na plech vyložený pečícím papírem a potřeným olivovým olejem.
  3. Rajčata ochutím sušenými “italskými” bylinkami, mezi které patří bazalka, majoránka, oregano, rozmarýn, tymián)
  4. Peču na 200 stupňů asi 30 minut tak, aby rajčata “chytla barvu”. Délka pečení se plus mínus řídí typem rajčat, tloušťkou plátků a vlastní troubou.🙂 Hotovo!

 TIPY

  • Plátky rajčat můžete ochutit také sušeným mletým česnekem
  • Pokud je chcete použít jako chuťovku či předkrm, posypte je před koncem pečení oblíbeným sýrem.
  • Když si chcete připravit jen pár plátků ke snídani a docílit podobného výsledku, opečete plátky rajčat téměř na sucho na nepřilnavé pánvi z obou stran.

Ať si na rajčatech pochutnáte! 🙂

Sdílet recept na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Novinky od Kamily

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je pečená dýně, která zajistí jak...