Čerstvý smetanový sýr nebo žervé v míse rozmíchejte do hladka. Přidejte na jemno nastrouhaný tvrdý sýr, osolte, opepřete a zvýrazněte trochou česneku. Pokud použijete čerstvý česnek, vyndejte ze stroužku srdíčko a rozetřete ho nožem na pastu.
Směs dejte vychladit, kuličky pak půjdou lépe tvarovat.
Připravte si různé barevné posypky. Z vychlazené hmoty odebírejte malé kousky, tvořte kuličky a vkládejte je do malých papírových košíčků nebo jen tak na tác.
Teď sýrové kuličky ozdobte. Dříve jsem každou kuličku celou obalovala v posypce. Sice to na efekt vypadalo úchvatně, v puse pak té posypky ale bylo moc. Stačí tedy jen kuličku shora decentně posypat opraženými semínky, sušenou slaninou, uzenou paprikou, opraženými kokosovými lupínky, pažitkou, chilli, atd. Na pralinkách vše skvěle drží.
Pralinky dejte opět vychladit, aby v teple moc nepovolily. Hosté si je berou buď v papírových košíčkách, nebo si je z talíře napichují…
Jako další chuťovku na doplnění doporučuji tyto slané tyčinky z tvarohového těsta. Dělám je často a není na nich co zkazit. Z těsta můžete dělat tyčinky, vykrajovat tvary. Můžete sypat semínky, kmínem…
I když teď není sezóna cuket, přesto připomínám ještě jednu zeleninovou chuťovku, která vždy zaujme a zmizí raz dva. Tyto cuketové chuťovky sypané parmezánem a pečené v troubě stojí zato vyzkoušet.
Na Instagramu je i VIDEO, jak se tyto cuketové chuťovky připravují.
Sdílet recept myšičky na: