Ingredience na 2 porce
- Kolínka cca na 2 porce
- 1 menší pevnější cuketa
- 1 “kostička” Lučiny nebo čerstvého smetanového sýra (100 g)
- Přepuštěné máslo Ghí
- 1 lžička nepálivého koření bez soli – doporučuji Dětské bylinky Eliška
- Dle chuti a konkrétní situace můžete lehce dosolit a přidat špetku kurkumy
Postup
-
Menší cuketu s tenkou slupkou omyju a nakrájím na kolečka nebo šikmá kolečka silná něco přes půl centimetru. Pozvolna opeču na trošce přepuštěného másla na nepřilnavé pánvi z obou stran lehce do zlatova. Tak, aby cuketa trochu změkla.
-
Mezitím vedle v hrnci vařím kolínka podle návodu tak akorát do měkka. Malý šálek vody z těstovin si dám stranou.
-
V rendlíku nebo malé pánvi rozpustím a rozmíchám do hladka Lučinu s trochou vody z těstovin do husté krémové konzistence. Přidám na drobno nasekanou opečenou cuketu, dochutím bylinkovým kořením a společně krátce prohřeju. Promíchám s těstovinami. Hotovo!
TIP č. 1
Těstoviny kolínka můžete sehnat v mnoha verzích. V tomto receptu jsou malá jemná kolínka, která dětem vyhovují, protože se dobře nabírají na lžíci.
TIP č. 2
Cuketa, těstoviny i Lučina mají jemnou chuť. Mně se na zvýraznění tohoto jídla osvědčila směs koření Dětské bylinky Eliška, které nepálí a nenápadně dodá šmrnc nejen zelenině, ale i masu či těstovinovému salátu.
> ☝️Další oblíbené těstovinky od maminky jsou tyto Krémové vrtulky s rajčátky.🙂