Tagliatelle “rajčata cuketa paprika” + olivy a sýr – atraktivní těstoviny plné zeleniny

Výborné těstoviny uvařené "al dente" promíchané s jednoduchou zeleninovou omáčku ve francouzském duchu. Pořádná porce zeleniny doplněná o výrazné olivy a sýr. Syté jídlo, které však nezazdí žaludek.

Sezóna rajčat, paprik a cuket v plném proudu. Venku horko a není chuť stepovat u plotny zbytečně dlouho.🙂 Řešením jsou jednoduché těstoviny s lehkou směsí plnou zeleniny, která je voňavá po česneku, koření a bylinkách.

 Ingredience

  • Těstoviny tagliatelle na 2 porce – ideálně prémiové nebo chlazené
  • 5 středních rajčat
  • 1 malá cuketa
  • 1 větší kulatá červená paprika
  • 2 hrsti zelených oliv bez pecky
  • Olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • Tvrdý vyzrálý sýr (italský, francouzký, může být i Old Gouda)
  • Koření na zeleninu italského nebo francouzského typu – Já jsem dala Davídkovo Francouzkou směs Žanet
  • 2 stroužky česneku
  • Nějaká zeleň na závěrečnou ozdobu

 Postup

  1. Cuketu omyju a včetně slupky nakrájím na malé kostičky. To samé papriku. V hlubší pánvi pak na oleji orestuji cuketu s paprikou tak, až trochu chytnou barvu.

  2. Přidám rajčata, prolisovaný česnek, koření na zeleninu a osolím. Dusím pod pokličkou asi 15 minut. Nakonec přidám nasekané olivy.

  3. Zatímco se dělá zelenina, uvařím si těstoviny v osolené vodě a hned, jak je scedím, přidám je do pánve ke směsi. Jemně promíchám tak, aby byla každá “nudle” obalená šťávou.

  4. Servíruji do hlubšího talíře na těstoviny, posypu sýrem a zakápnu olivovým olejem extra virgine. Hotovo!

> ☝️Jako další těstovinový recept doporučuji vyzkoušet tyto Tagliatelle s krémovou žampionovou omáčkou.

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Sdílet recept

Facebook
x.com
Pinterest

Ať už Vám neunikne ani jeden recept a tip:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Krémové noky v dýňové omáčce

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je...
Křupavý květák ve vinném těstíčku

Křupavý květák ve vinném těstíčku

Obalovaný smažený květák je česká klasika, kterou většina z nás zná už od dětství a...
Párování jídla a vína losos

Jídlo & víno: Losos v krémové toskánské omáčce

Nakládaná sušená rajčata v kombinaci s bílým vínem a smetanou vytvoří jedinečnou chuť. Jednoduché jídlo...

reklama google